Extra info

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Kijk dan even naar deze veelgestelde vragen.
Kom je er nog steeds niet uit? Neem dan gerust contact met ons op: info@coderdojo-delft.nl.

Ik ben nog nooit naar CoderDojo geweest.
Voor alles is er een eerste keer! De dojo is voor iedereen toegankelijk. De beste manier om kennis te leren maken is om gewoon een keer langs te komen. Zorg wel dat je je eerst registreert voordat je komt.
Kan ik zomaar naar CoderDojo komen?
Nee, om er voor te zorgen dat we niet over onze capaciteit gaan en een goede administratie van aanwezigen hebben moet iedereen zich registreren om deel te kunnen nemen aan een CoderDojo.
Voor welke leeftijd is CoderDojo?
De maximum leeftijd die wij hanteren is 14 jaar. De minimumleeftijd is afhankelijk van het thema van de bijeenkomst. Normaal gesproken is de minimumleeftijd die wij adviseren 8 jaar. Als je 7 jaar bent en je wilt toch graag komen, dan mag dat, maar alleen als er altijd een ouder aanwezig is voor begrijpend lezen en schrijven.
Wat doen kinderen bij CoderDojo?
Bij CoderDojo zijn we altijd bezig met techniek of ontwikkeling van competenties die nodig zijn in het beroepsveld. Daarnaast worden kinderen ook ‘mediawijs’ gemaakt waardoor ze leren omgaan met internet en techniek. Wij stimuleren onderzoekend en exploratief gedrag en sporen alle kinderen aan om hun interesses te volgens en elkaar nieuwe dingen te leren.
Is CoderDojo geschikt voor mijn kind?
Wij verwelkomen iedereen! Echter merken we dat vooral kinderen die interesse hebben in techniek blijven hangen en het naar hun zin hebben. We behandelen steeds een ander onderwerp, dus kijk samen met je zoon / dochter naar het onderwerp om te kijken of ze het interessant vinden om hier meer over te leren.
Hoe kan ik mijn kind inschrijven?
Voor elke dojo (datum en vestiging) moet afzonderlijk geregistreerd worden. Er is ruimte voor een maximaal aantal deelnemers. Elke deelnemer heeft zijn eigen ticket nodig, en je kunt maximaal twee tickets reserveren. Als je als groep een CoderDojo wil doen, neem dan liever eerst contact met ons op (info@coderdojo-delft.nl).
Ik heb me aangemeld, maar ik kan toch niet komen, wat nu?
Heb je een ticket en kun je toch niet komen, laat het ons dan zo snel mogelijk weten via info@coderdojo-delft.nl. We kunnen dan weer iemand anders blij maken. 
Moet ik al mijn kinderen apart inschrijven?
Ja, om er voor te zorgen dat we niet over onze capaciteit gaan en een goede administratie van aanwezigen hebben, moet iedereen zich registreren om deel te kunnen nemen aan een CoderDojo.
Wat moet ik meenemen?
Elk kind moet een eigen laptop hebben, je kunt geen tablet zoals een iPad gebruiken.  Zorg er voor dat de laptop werkt, kan opladen en verbinding kan maken met draadloos internet! Zorg ook dat je kind de nodige wachtwoorden heeft om software te kunnen installeren of indien nodig instellingen te kunnen wijzigen. We hebben een klein aantal laptops te leen voor kinderen zonder laptop.
Ik ben bij CoderDojo geweest en wil nu thuis verder, hoe ga ik te werk?

Je kunt thuis verder leren programmeren in het programma Scratch. Met Scratch programmeer je je eigen interactieve verhalen, spellen en animaties. Ga naar scratch.mit.edu om een eigen project te starten. Kennismaken met HTML? Op www.liveweave.com of op neocities.org kun je bouwen aan je pagina of website. Gebruik het stappenplan om je eigen website te bouwen of bekijk thuis de presentatie over HTML die is gegeven tijdens de CoderDojo op 31 oktober.